През последните месеци един от водещите транспортни и логистични доставчици в

...
През последните месеци един от водещите транспортни и логистични доставчици в
Коментари Харесай

Един от основните карго играчи, със 140 служители у нас, се разширява на Югоизток

През последните месеци един от водещите транспортни и логистични снабдители в Югоизточна Европа, cargo-partner ( " Карго-партнер " ) обнови складовите си бази в Хърватия, Словения и Турция.

В България iLogistics Center Sofia на доставчика на логистика предлага 22 000 палетни слота на 16 700 m², в компанията работят 140 души.

Разширяване в Загреб: от 12 900 до 17 500 m²

В края на август 2023 година cargo-partner разшири своя склад в Загреб с 4600 m² заради бързо възходящото търсене на клиенти в Хърватия. Складът е открит през юни 2022 година и се намира на 10 минути от интернационалното летище в Загреб. Последното уголемение усилва потенциала на логистичния център от предходните 12 900 m² до общо 17 500 m².

След разширението складът към този момент съдържа 28 дока за камиони и три входни порти за извънгабаритни колета.

" Важно е да признаем скъпата роля, която Югоизточна Европа изигра за оформянето на трайния триумф на cargo-partner. Това уголемение е доказателство за невероятното пътешестване, което сме подхванали дружно с нашите клиенти и нашите експертни екипи в целия район ", сподели Стефан Краутер, основен изпълнителен шеф и създател на cargo-partner.
 Пазарът на хранилища в Европа: По какво си наподобяват България и Австрия?
Пазарът на хранилища в Европа: По какво си наподобяват България и Австрия?

Очаква се нов растеж на наемите на складови пространства през 2023 година

Ото Живковиц, районен шеф за Югоизточна Европа, добави: " Разширяването ни в Загреб е част от нашия стратегически проект за подсилване на нашия отпечатък в Югоизточна Европа, защото този район има голямо значение за сътрудниците в карго транспорта. В този подтекст Загреб служи като врата, свързваща Източна и Западна Европа. Докато продължаваме да разширяваме нашата мрежа, ние се възползваме от възходящите синергии сред нашите логистични центрове в Хърватия, Словения, Турция, България, Сърбия и Босна и Херцеговина. "

Чиста сила в Любляна

По-рано през август cargo-partner конфигурира фотоволтаична система с 1192 панела на покрива на своя iLogistics Center Ljubljana. Системата ще създава към 575 MWh сила годишно, покривайки 34 % от енергийното ползване на cargo-partner в Словения. Освен това слънчевата електроцентрала ще спести 146 тона CO₂ годишно, което се равнява на засаждането на 6698 дървета. iLogistics Center Любляна беше открит през 2019 година и уголемен през 2022 година, като общият му потенциал беше повишен от 25 000 m² до 39 100 m².
 В Китай от хранилища изчезват първични материали за над половин милиард $ - какво в действителност се случва
В Китай от хранилища изчезват първични материали за над половин милиард $ - какво в действителност се случва

Търговците " на едро " на първични материали се оказаха в сложна обстановка тази година

Нов iLogistics Center в Истанбул

През юли 2023 година cargo-partner откри нов iLogistics Center с 20 000 m² складова повърхност в Истанбул. С 25 000 слота за палети и 17 дока за товарене, оборудването дава идеални условия за митническо депозиране, обработка на извънгабаритни артикули и високотехнологични артикули, бързо прекачване и дистрибуция, както и цялостни услуги за електронно осъществяване, в това число точка за взимане и връщане на колета. В допълнение към складовата база, постройката съдържа и съвременни офис пространства, осигуряващи новата база за интервенции за централния офис на cargo-partner в Турция.
 Заради войната с Amazon: Walmart усилва роботизираните си хранилища
Заради войната с Amazon: Walmart усилва роботизираните си хранилища

Първият подобен беше пуснат през 2019 година

Силна складова мрежа в Югоизточна Европа

Освен тези скорошни разширения, cargo-partner от дълго време има солидна складова мрежа в Югоизточна Европа. В Сърбия cargo-partner поддържа стратегически ситуиран склад покрай летището в Белград с 8 000 m² складово пространство. В Босна и Херцеговина cargo-partner ръководи склад от 1000 m², към който компанията неотдавна добави обособена повърхност от 300 m² за краткотрайно митническо депозиране.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР